Welkom op de site van Dorpshuis “de Nespel”

Dorpshuis “De Nespel” is het sociale hart van Nes, waar de dorpsgenoten en verenigingen samenkomen. Hier vind je alle beschikbare informatie over en rondom het dorpshuis.
Ook zijn we op facebook te vinden, met de snelle berichten of laatste aankondigingen en wijzigingen.
klik hier en Like ons op Facebook!


2015 sept-okt1

Het laatste Nieuws
 

2 oktober ‘16 -  winterseizoen en nieuwe kalender

Het winterseizoen is begonnen. Ook dit seizoen gaan we samen met Jeugdhonk “Ús Paleis” weer een aantal activiteiten organiseren. Zo heeft het honk op zaterdag 22 oktober een kinderdisco op het programma. 19 november is er voor de 3e maal een Noordelijk Open Koppeltoernooi darten en zal de Nespel een WinterFair organiseren op 2 december.
 
Deze, en nog veel meer activiteiten zijn voortaan te vinden in de nieuwe kalender. De kalender draait al een tijdje op de dorpswebsite nes-dongeradeel.nl. Om alles overzichtelijk te houden is deze nu samengevoegd met alle activiteiten van de verenigingen, stichtingen en commissies van Nes. Op deze manier hoeft er ook maar 1 kalender bijgehouden te worden en staat alles centraal en up-to-date. Mocht je iets hebben voor de kalender, dan kan dit doorgemaild worden naar: agenda@nes-dongeradeel.nl

 

29 juni ‘16 -  ..

Het is een tijdje rustig geweest op deze site, vanwege drukte rondom het afgelopen dorpsfeest. Maar nu dat voorbij is, zal de draad weer opgepakt worden. Het zomerseizoen is alweer in volle gang, waarbij nagenoeg alle verenigingen, op de kaatsvereniging na, “zomervakantie” hebben. Een aantal dingen gaan wel door, zoals de bar-avond, die steeds drukker bezocht wordt en natuurlijk de zaterdagmiddagsoos.

Afgelopen winterseizoen is er ook gestart met een aantal Yoga sessies. Dit bleek aardig in de smaak te vallen en komt naar alle waarschijnlijkheid in het komende winterseizoen ook weer terug.

Ondaks het “rustige”zomerseizoen, betekend dit niet dat we stil gaan zitten. Een aantal klussen in en rondom de Nespel moeten nog worden uitgevoerd, zoals het juist plaatsen van het rookhok, windveren vervangen, restant schilderwerk rondom, sfeer verlichting binnenin en nog een aantal kleine dingen.

Als afsluiter van het kaatsseizoen sponsort de Nespel ook dit jaar de laatste partij. Omdat dan ook het winterseizoen weer begint, maken we er een gezellige avond van m.m.v. de Kolkenblazer uit Anjum. Tijdens de opening in 2013 hebben ze laten zien dat ze met hun Hits! er een gezellig feest van kunnen maken! Beentjes van de vloer dus..

Zaterdag 3 september poster-page-001(1)

 

20 februari ‘16 -  ..

We zijn intussen alweer bijna 2 maand bezig met 2016. En een hele tijd geleden dat deze site weer een update heeft gehad. In November is er een workshop geweest om een bloemstuk voor de kerst te maken. Met een opkomst van 12 deelnemers was dit weer een gezellige avond.

Halverwege december streek het “Noord Oost Friese Ranking” neer in de Nespel. Met meer dan 44 deelnemers was dit weer een geslaagde darts avond, met de meeste deelnemers tijdens de ranking tot nu toe! Eind december werd er ook nog een gesloten Nes darttoernooi gehouden, welke georganiseerd werd door dartteam DartNes.

Oudjaarsdag werd er weer ouderwets carbit geschoten op het sportveld, waarbij het jeugdhonk de catering verzorgde en Nutte Visser muzikaal bijsprong. ‘s Nachts rond 0:30 gingen de deuren open van de Nespel, voor het jaarlijkse nieuwjaarfeestje. Ook hie verzorgde Nutte de muziek en werd er gefeest tot in de vroege morgen.

Eind januari was het tijd voor een avondje Bingo. Met 4 rondes te spelen en leuke prijzen was dit ook weer een gezellige avond, waarbij er uiteindelijk in de allerlaatste ronde om de hoofdprijs van €25 werd gespeeld.

Voor de komende weken staat er ook weer het nodig op het programma. Het Jeugdhonk organiseerd op 27 februari een Aprés Ski Party voor het hele dorp. 12 maart is er een “Ladies Night” en 19 maart staat het derde Noordelijk Open Darttoernooi op het programma. En natuurlijk de jaarvergaderingen van Dorpsbelang en de Begravenis vereniging. Wat betreft de verengingen; elke dinsdagavond is er gym, op woensdagavond biljart en donderdagavond oefent het SDG op hun instrumenten. ook is er weer de 2e vrijdag van de maand klaverjassen en koffiemorgen op de 2e donderdagmorgen. Al met al voor ieder wat wils.

 

23 November ‘15 -  ..

De koude dagen zijn aangebroken. En dat betekend dat men weer meer binnenshuis zit. En in het kader van de komende feestdagen wordt er weer een workshop georganiseerd. Iets later dan in eerste instantie aangekondigd, maar; “Better lét, os nét..”.

Workshop op 27 november 2015 om 19:30

Hallo,

Wij hebben Carla van der Kooi gevraagd om een workshop te geven bij ons in “de Nespel”  Wat gaan we maken? Iets voor de kerst ( zie website blommenwille , album en dan de 3e  en 4e foto )
workshop 27 nov

Wil je ook  meedoen?  dan kun je je opgeven voor donderdag 26 november bij Sica tel: 589398 en/of  Anneke tel: 06-14909570. Dan weet Carla ook hoeveel spullen ze moet bestellen. De kosten zijn € 17,00. Als je er lichtjes in wilt moet je deze zelf even meenemen (20 stuks) en wat leuks voor de kerst om erin te doen. Carla zorgt voor het groen, jute en de bloemen.

Zoals al eerder aangekondigd zal er 12 december nogmaals gedart worden in de Nespel. Dit is de “Noord Oost Friese Ranking” die in het winterseizoen op 14 verschillende locaties wordt gespeeld. Ondanks dat dit een Ranking toernooi is, is iedereeen welkom om te komen spelen en/of kijken. Er worden 2 type wedstrijden gespeeld. Er wordt begonnen met Singles verdeeld in heren en dames. Hier is geen verliezersronde. Als alle singles gespeeld zijn, worden alle spelers in koppels ingeloot en gaan de dubbels van start. Ook hier is geen verliezersronde. Natuurlijk zorgen wij weer dat de inwendige mens tevreden kan worden gesteld!
RankingNes2015small

Dus net stinne, hinne!

 

3 November ‘15 -  ..

De afgelopen maand hebben we weer een hele club darters mogen ontvangen in ons dorpshuis, met het halfjaarlijkse Noordelijk Open Darttoernooi. Dit keer weer de koppel-editie. Met 40 deelnemende koppels was dit ook weer een drukke en gezellige dart-avond. De uitslag en verder verslag hiervan is te vinden op de facebookpagina van de Nesser dartclub Darts Nes.
dartsOkt2015


 Ondertussen zijn alle lokale vereniging ook weer vollop aan de gang. Dit betekend dat de Nespel doordeweek weer bijna elke avond in gebruik is.

Voor deze maand staat er weer een workshop op het programma. Vorig jaar bestond de workshop uit het maken van een bloemstuk op een stoeltje. De laatste invulling voor de komende workshop wordt nog aan gewerkt. Zodra alles geregeld en bekend is, komt er een briefje in de bus met de details en eventuele opgave. Houd ook de kalender op deze pagina in de gaten voor meer data en activiteiten.

Voor de dartliefhebbers, noteer alvast in de agenda voor december:
RankingNes2015

Het kan zijn dat de website er iets anders uitziet dan je gewend ben. Dit komt door een technische storing in de computer bij de websitebeheerder. De site moest hierdoor opnieuw worden opgebouwd. Helaas is hierdoor wel een deel van de site verdwenen. Alle berichten die geplaatst zijn van 2012 tot en met 2014 zijn niet meer terug te halen.

 

4 Oktober ‘15 - Het winterseizoen is weer begonnen..

5 september startte voor ons het niewe winterseizoen, met de laatste kaatswedstrijd die traditioneel door de Nespel wordt gesponsord. Na afloop van de wedstrijd werden de prijzen uitgereikt in het dorpshuis met aansluitend een gezellige avond met karaoke, verzorgd door Decibel Drive-In Show. Ondanks een niet zeer grote opkomst (onze fout door geen briefjes bij de deuren langs te brengen), was het toch een zeer gezellige en geslaagde avond. Met meer aanmeldingen met karaokeliedjes dan tijd, was er aan het einde van de avond nog een hele stapel met aanmeldingen die niet meer gedraaid konden worden. En met Marcel Dijs als Nessummer troubadoer tussendoor, is dit zeker voor herhaling vatbaar! foto’s zijn hier te vinden.

karaoke karaoke2

10 september was de eerste koffiemorgen van dit seizoen. Onder het genot van een koffie, thee en een slokje konden de dorpsbewoners weer even gezellig met elkaar de laatse nieuwtjes met elkaar delen.

25 september was de start van het klaverjasseizoen met Maatjassen.

3 Oktober werd er in samenwerking met jeugdhonk Ús Paleis en de Nessumer ActiviteitenCommissie voor het eerst een spel en thema dag georgansieerd voor het hele dorp. Met als thema’s “Country & Western” heeft de activiteitencommissie s’middags de spellen voor de kinderen en 50+ opgezet en begeleid. Rond half 7 was er lopend buffet waar bijna 90 man van hebben kunnen genieten. later op de avond was er nog onder andere spijkerslaan en bierpulschuiven, welke door het jeugdhonk zijn georganiseerd. Met de grote opkomst oveer de hele dag is dit zeker de moeite om weer te organiseren.

lasso eten handjedruk

Het volgende feest/event dat in de planning staat is op zaterdag 17 oktober met het 2e Noordelijk open Koppeltoernooi, dat door dartclub “Darts Nes” wordt georganiseerd. Met vorig jaar een opkomst van 34 dartkoppels voor de eerste editie, hopen we ook deze keer weer te kunnen rekenen op een grote opkomst, van zowel spelers als publiek.

Poster Darttoernooi 2015-10-17

 

31 augustus‘15 - Feestje!

Nespelpartij2015

 

27 Juni‘15 - kleine update

Het is vanaf heden mogelijk om het dorpshuis af te huren voor feesten en partijen, zonder verplichting van vrijwilligers en consumpties. Voor meer info, kijk op de pagina van verhuur.

De vrijwillige schilders zijn momenteel bezig om de buitenkant te schilderen. Het houtwerk zat namelijk alleen nog in de grondverf. Ook worden de oude bruine buitenwanden in dezelfde kleur geschilderd als de nieuwe aanbouw, zodat het dorpshuis weer 1 geheel wordt vanaf de buitenzijde. Ook gaat we binnenkort binnenin de verlichting aanpakken, zodat we wat meer sfeer dan alleen tl-verlichting kunnen opsteken tijdens gezellige avonden in de grote zaal.

Ook zouden we graag nog wat vrijwilligers willen verwelkomen die 1 of 2 keer per kwartaal een bardienst willen draaien. Ben je 18 jaar of ouder en wil je eens proberen wat dit inhoud of wil je graag meer info, schiet dan eens een bestuurslid aan. Want zonder vrijwilligers kan het dorsphuis niet bestaan. 

 

20 Mei ‘15 - Zomertijd - buitentijd

Het is buiten nog steeds niet echt warm, maar het zomerweer zit eraan te komen. En dat betekend dat de activiteiten weer van binnen naar buiten gaan. De meeste verenigingen zijn intussen klaar met het winterseizoen en zien we pas in de herfst weer. Maar met het zomerseizoen begint onder andere het kaatsen weer in Nes. Maar niet alleen dat, ook wordt op 6 juni voor de 4e maal het “Dorphuizenfietstocht” georganiseerd. Met vorig jaar een deelname van bijna 200 fietsers, hopen we er dit jaar weer net zo’n succes van te maken.

Omdat voor dezelfde zaterdag de Nespel wordt verhuurd wordt de gebruikelijke avondbar verschoven naar 30 mei en is er hoogstwaarschijnlijk geen soos.

fietstocht 2015 small

Ook is er een wisseling van de wacht geweest binnen het bestuur. Sytse Fokkinga heeft na 4 jaar het stokje over gedragen aan Jorrit Holwerda. Wij bedanken Sytse nogmaals voor zijn inzet en heten Jorrit van harte welkom binnen het bestuur.

 

4 April ‘15 - 2 helft seizoen 2014/2015

Het is alweer een hele tijd geleden dat deze site een nieuws-update heeft gehad. Er is intussen dan ook alweer heel wat gebeurt in en rondom “De Nespel”.

Om te beginnen was de start van 2015 (of eigenlijk einde 2014) een kleine domper voor het dorpshuis. Op de nacht van 30 op 31 december is er ingebroken in “De Nespel”. Dit werd ‘sochtends ontdekt tijdens de voorbereiding van het cabridschieten en nieuwjaarsfeest. De schade was een opengebroken deur en verdwenen waren de radio, een wandklok, de inhoud van de fooienpot en wat drank. Er is aangifte gedaan bij de Politie.

Na een middag carbidschieten, koffie van (Ús Paleis) en oliebollen bakken (Anna en Jolanda Sijtsma) waren ‘snachts om 0:30 de deuren open voor een nieuwjaarsgroet onder het genot van een hapje/dranje en muziek verzorgd door Nutte Visser.

7 februari hebben we weer de 2 jaarlijkse vrijwilligersavond georgganiseerd. Vanaf 16:30 stond de grote zaal klaar voor de vrijwilligers met aanhang als dank voor hun inzet. Onder het genot van een drankje werd rond 18:00 het lopend buffet geopend die ditmaal verzorgd werd door Slagerij Smid uit Ternaard. Dit heeft iedereen uitstekend gesmaakt en het nazitten ging vloeiend over in de avondbar.

20 maart was de jaarlijkse ledenvergadering van Dorpsbelang Nes. Traditiegetrouw kreeg ook de Nespel de gelegenheid om de cijfers en gebeurtenissen van afgelopen jaar toe te lichten. Kort genomen heeft “De Nespel” een prima jaar gedraaid.

Ondanks het positieve saldo van +€3000,- is het niet de bedoeling van het dorpshuis om stil te zitten. Er zal continue geďnvesteerd worden in het dorpshuis om deze bij de tijd te houden. Afgelopen jaar zijn er onder andere nieuwe barkrukken aangeschaft, bestrating afgemaakt en voor dit jaar zal het schilderwerk buitenom en verlichting in de grote zaal aangepakt worden.

21 maart werd voor de 2e maal het Noordelijk Open Darttoernooi georganiseerd. Diezelfde avond was er in de regio genoeg te beleven. De angst voor een tegenvallende opkomst viel met 51 darters heel erg mee. Na een gezellige en drukke avond werd de spannende finale rond 01:30 in het voordeel van Mats Gries beslist. Een kort verslag van de avond is terug te vinden op RTV Noordoost Friesland.

27 maart is er weer een workshop gehouden in “De Nespel”. Onder leiding van Carla van der Kooi. Deze avond werd er een kleine stoel opgeleukt met bloemen, mos, twijgjes, kippengaas e.d. En het eindresultaat was zeer geslaagd!
workshop

 

 21 Maart ‘15 - 2e Noordelijk Open Darttoernooi

2015

  

©Design “Nespel” by R. Elzinga 2015

Vaste activiteiten

Soos - Elke zaterdagmiddag van 16:30 tot 19:00
Bar avond - Elke 1e zaterdag van de maand vanaf 21:00
Koffiemorgen - Elke 2e donderdag van de maand in het winterseizoen


Deze agenda is in samenwerking met www.nes-dongeradeel.nl

vrijwilligers

Vele handen maken licht werk...

De Nespel is afhankelijk van vrijwilligers. Dit is voornamelijk bardienst. Momenteel worden de vrijwilligers verdeeld over 4 groepen ingezet tijdens soos, klaverjassen, kaatsen en andere activiteiten die binnen of rondom de Nespel georganiseerd worden.

Elke ploeg wordt 1 maand per kwartaal ingeroosterd. Dit betekend dat elke vrijwiliger binnen die maand 1 of 2 bardiensten draait, alleen of met meerdere personen, afhankelijk van de activiteiten. 

Op deze manier ben je actief betrokken om het dorp leefbaar te houden. Want zonder een centrale ontmoetingsplek binnen het dorp is het moeilijk overleven als kleine hechte gemeenschap.

Dus wil je meehelpen als vaste vrijwilliger, of eventueel als invaller, laat dit dan even aan ons weten...
 

Hopelijk tot snel!,
Het bestuur Stichting Dorpshuis “De Nespel